Klassarinkierroksen patikointireitti -sivulle
Nuuksion kansallispuisto -sivulle
60.293137775021464, 24.55692344006832

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksio on noin 200 neliökilometrin kokoinen järviylänkö, joka sijaitsee suurimmaksi osaksi Vihdin kunnan alueella. Ylänkö levittäytyy myös Kirkkonummen ja Espoon puolelle ja vuonna 1994 perustettiin Nuuksion kansallispuisto. Uudenlainen, elämyksellinen luontokeskus Haltia palvelee kävijöitä Nuuksiossa.

Kansallispuisto muodostaa pääkaupunkiseudun rauhallisen ytimen, upean luontoaarteen, jonka alueella on hyvin hoidettu ja merkitty ulkoilureitistö, tulentekopaikkoja, keittokatoksia ja telttailualueita. Kansallispuiston alueella on kymmenittäin pieniä järviä, lampia ja soita. Järvien rannoilla on erinomaisia kallioisia näköalapaikkoja, joita jääkausi on muovannut. Luonto on hyvin vaihteleva ja monipuolinen.

Nuuksio on Uudenmaan laajin ja luontoarvoiltaan tärkein yhtenäinen saloalue. Nuuksioon voit tutustua itsenäisesti esimerkiksi patikoiden, ratsastaen tai maastopyöräillen. Jos kaipaat järjestettyä ohjelmaa, retkiä, ruokailua tai mökkimajoitusta, monet vihtiläiset yritykset tarjoavat palvelujaan Nuuksiossa.

Nuuksion kansallispuiston palvelut – Nuuksio Lakeland

Nuuksio Lakelandin sivuilta löydät myös kätevän viikko-ohjelman, josta näet, mitä kaikkea ohjelmaa Nuuksiolla on sinulle kesällä tarjota!

Viikko-ohjelma Nuuksioon – Nuuksio Lakeland

Saapuminen Nuuksioon

Rohkeasti luontoon

Tutustu Vihdin luontokohteisiin, pakkaa reppusi ja lähde patikoimaan

Patikointi & retkeily

Nuuksion sijainti kartalla

Katso reittiohjeet ja hyppää seikkailuun!

Pysäköinti sallittu vain merkityillä pysäköintialueilla. Luvatonta tienvarsipysäköintiä valvotaan.

Saapumisohje (luontoon.fi)