Nuuksio: Kattila

Kattila sijaitsee Kaitlammen rannalla keskellä Nuuksion kansallispuistoa ja sieltä on erityisen hyvät yhteydet eri reiteille.

Kattila on loistava paikka aloittaa retki Nuuksioon. Kattilasta pääset kulkemaan helposti niin Kurjolammelle, Salmen ulkoilualueelle, Haukkalammelle kuin Haltiaan. Kattilan lähtöpisteessä on 116 pysäköintipaikkaa, opastaulun, juomavesipiste, kuivakäymälä, tulentekopaikka sekä jätteiden lajittelupiste.

Kesäisin pääset Kattilaan Espoon keskuksesta bussilinjalla 245A.

Takalan polku ja laavu

Kattilasta kulkee 1,5 km/suunta pitkä helppokulkuinen, metsämaisemissa kulkeva Takalan polku. Reitti on merkitty oranssipohjaisella mustalla viivalla. Polku vie Takalan laavulle, jossa on tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Takalan laavulta voit jatkaa yhdysreittiä pitkin Salmen ulkoilualueelle tai palata Kattilaan. Takalan polulla ei ole talvikunnossapitoa.

Kattilasta pääsee kulkemaan hyvin myös pyöräillen. Tarkistathan pyöräilyyn soveltuvat reitit Nuuksion kartasta.

Kattilan palvelut

Kattilassa toimii myös majoitus- ja kokoustoimintaa ryhmille järjestävä Green Window Oy, jonka palveluihin kuuluvat myös ohjelmapalvelut, tilausravintola sekä Kattilan tilojen vuokraus. Yrityksen pihapiiri on yksityisaluetta.

Varhaiskasvatusryhmät ja koululuokat voivat myös varata Kattilan leirialuetta luontokasvatuskäyttöön. Aluetta ei varata yksityishenkilöille tai järjestöille.

Muistathan Nuuksiossa Retkietiketin

  • Kunnioita luontoa.
  • Suosi merkittyjä reittejä.
  • Leiriydy vain sallituille paikoille.
  • Tee tulet vain sallituille paikoille.
  • Älä roskaa.

Tutustu Nuuksion kansallispuiston ohjeisiin ja sääntöihin Metsähallituksen sivuilla.

Lähdesivustot: Helsingin kaupunki, Uuvi ry, Metsähallitus ‒ Luontoon.fi

Sijainti kartalla

Kattilantie 424, 02820 Espoo

Reittiohje (Google Maps)