Nuuksio: Valklampi

Valklammelta pääset Nuuksion kansallispuiston rauhallisemmalle, läntiselle puolelle.

Valklammelta voit lähteä 3,9 km pituiselle Klassarinkierrokselle, suunnata Saarilammen kauniisiin maisemiin tai edelleen Kattilan lähtöpisteelle. Kattilaan kulkeva reitti on mahdollista liikkua myös pyörällä.

Valklammella on kaksi pysäköintialuetta, Valklampi ja Kurjolampi, ja ne sijaitsevat toistensa läheisyydessä. Alueille mahtuu yhteensä 47 autoa ja molemmissa on opastetaulut. Valklammelle pääset Vihdin Tervalammelta sekä Kirkkonummen Veikkolasta.

Klassarinkierros ja Saarijärvi

Pysäköintialueilta pääsee suoraan 3,9 km pituisen Klassarinkierroksen rengasreitille. Reittimerkintä on violetti. Klassarinkierroksen reitti kulkee kuusimetsän siimeksessä, Saarilammen rannalla kuin Klassarinkallioiden huipullakin.

Reitti sisältää muutamia jyrkkiä nousuja, joten Klassarinkierrosta ei suositella aivan aloitteleville liikkujille. Klassarinkierroksen kiertäminen kestää noin kaksi tuntia. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Klassarinkierroksella ei ole laavua tai nuotiopaikkaa, mutta aivan Klassarinkierroksen tuntumassa sijaitsevat Saarilammen telttailualueen tulentekopaikka ja kuivakäymälä.

Valklammen palvelut

Aivan paikoitusalueiden tuntumassa sijaitsee majoitusta sekä kokous- ja ravintolapalveluita tarjoava Polku Hotel. Yritys vuokraa Kurjolammen rannalla olevaa rantasaunaa ja kotaa sekä järjestää kotaillallisia, brunsseja ja tapahtumia myös muille kuin hotellivieraille.

Saarilammen etelärannalla sijaitsee Natura Vivan vuokrattava erätupa Tikankolo ja pohjoisella rannalla Metsähallituksen maksuton Saarilammen telttailualue, jossa on myös nuotiokehä sekä kuivakäymälä.

Muistathan Nuuksiossa Retkietiketin

  • Kunnioita luontoa.
  • Suosi merkittyjä reittejä.
  • Leiriydy vain sallituille paikoille.
  • Tee tulet vain sallituille paikoille.
  • Älä roskaa.

Tutustu Nuuksion kansallispuiston ohjeisiin ja sääntöihin Metsähallituksen sivuilla.

Lähdesivustot: Helsingin kaupunki, Uuvi ry, Metsähallitus ‒ Luontoon.fi

Sijainti kartalla

Kurjolammen pysäköintipaikka: Kurjolammentie 60, 03220 Tervalampi.
Valklammen pysäköintipaikka n. 100 m tästä eteenpäin. Pysäköinti sallittu vain merkityillä pysäköintialueilla. Luvatonta tienvarsipysäköintiä valvotaan.

Reittiohje (Google Maps)