Lauantaina 18.6.2022 Vihdin kesäteatterin ympäristössä etsitään eri taiteenlajien keinoin jokaisen lapsen ja aikuisen sisällä asuvaa sisäistä supersankaria.

Vihdin kunnan kulttuuripalvelut yhteistyössä taideopistojen ja kulttuuritoimijoiden kanssa järjestävät 18. kesäkuuta lapsille suunnatun Lasten Superlauantai -kulttuuritapahtuman Vihdin kirkonkylällä kesäteatterin ympäristössä. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Portit tapahtuma-alueelle aukeavat klo 10 ja aktiviteetit päättyvät n. klo 16.

Tapahtuman alkajaisiksi klo 10 Vihdin Kinolla nähdään ilmainen näytös suuren suosion saavuttaneesta Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka -lastendekkarista. Tapahtuman päätteeksi klo 16 Vihdin Kinolla on loppuvuodesta 2021 ensi-iltansa saanut Disneyn musiikkipitoinen Encanto-animaatioseikkailu. Paikan elokuvasalista voit varata ennakkoon osoitteessa: www.vihdinkino.fi

Mukana päivän menossa ovat mm. suosittu lastenorkesteri Pellekaija Pum. Teatteria ja tarttuvia lauluja yhdistelevällä ”Iskee kipinää!” -ohjelmalla opetellaan laulujen ja leikkien lomassa arjen paloturvallisuuteen liittyviä asioita. Kiroilevasta siilistään erityisesti tunnettu sarjakuvataiteilija ja ponifarmari Milla Paloniemi piirtää paikan päällä ilmaiseksi hauskoja ”voimaeläinkarikatyyrejä”. Millaisena eläimenä näet itsesi? Anna taiteilijan toteuttaa ideasi!

Nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn ”Kuin kala puussa” on sirkusesitys kolmesta kaveruksesta, joiden elämä on täynnä kommelluksia ja oivalluksia. Yksi heistä on hajamielinen tavaroiden pyörittelijä, toinen edestakaisin säntäilevä kiipeilijä ja kolmas tasapainossa elävä haaveilija. Kaverusten yhteistyö ei aina ole helppoa, sillä usein he pyrkivät samaan päämäärään aivan eri keinoin. Esityksessä nähdään esinemanipulaatiota, ilma-akrobatiaa sekä nuorallatanssia.

Matka musiikin maailmaan -duo tarjoilee lennokkaita lauluja ja letkeitä lantioita. Todellista supersankariutta tarvitaan Hyi hyttysen ja Kiukuttelupäivän kesyttämiseen. Raketti-rockin ja Rock-koiran tahdittamana lähdetään lähes lentoon.

Vihdin teatterikentän uusi tulokas Teatteri Nummela antaa ryhmänsä kanssa esimakua syksyllä ensi-iltansa saavasta lyyrisille perheille suunnatusta Yökyöpelit -musikaalista. Palmun musiikkikoulun ja Musiikkikoulu Vihermaan lapset tuovat lavalle nuorta energiaa mm. lastenohjelmien rakastetuiden tunnusmusiikkien merkeissä.

Lasten Superlauantain aikana lapset pääsevät taiteen keinoin erilaisissa työpajoissa herättelemään sisäistä supersankariaan. Tutkinnan alla on esimerkiksi miltä supersankari näyttää, kuulostaa ja mikä on sankarin tunnuslause!

 

 OHJELMA

10.00 Vihdin Kino: Etsivätoimisto Henkka ja Kivimutka

10.30 Musiikkikoulu Vihermaa

11.00 Kuin kala puussa -sirkusesitys

11.45 Palmun musiikkikoulu: lastenohjelmien tunnareita

12.30 Palmun musiikkikoulu: musiikkia ja leikkejä

13.00 Matka musiikin maailmaan

14.30 Pellekaija Pum ‒ Iskee kipinää!

15.30 Teatteri Nummela: Yökyöpelit Show

16.00 Vihdin Kino: Encanto

 

HUOM! Vihdin Teatterin ja Kirkkoniemen koulun piha-alueet suljetaan liikenteeltä turvallisuussyistä. Suosittelemme jättämään auton parkkiin kirkonkylän rantaan, kyläaukiolle tai muualle keskustan alueelle.

Mukana tapahtuman järjestelyissä mm. Vihdin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, Galleria Pictor, Vihdin Teatteri, Vihdin Kino, Teatteri Nummela, Vihdin seurakunta, Tanssiopisto Vinha, Vihdin Kuvataidekoulu, Palmun musiikkikoulu, Matka musiikin maailmaan -duo, Musiikkikoulu Vihermaa, Minkart, MLL Vihti.

 

Lasten Superlauantai

18.6.2022, klo 10.00‒16.00

Ilmainen sisäänpääsy!

Vihdin kirkonkylä, Vihdin Kesäteatteri

Osoite: Kirkkoniementie 12, 03400 Vihti

 

www.vihti.fi/lastensuperlauantai

Share the love!