Tervetuloa nauttimaan landeluksuksesta!

Ihastu Vihdin elävään maaseutuun

Landeluksus on paluuta lapsuuden kesiin, se on pienten kylien viehätystä ja elävä pala maaseutua lähellä pääkaupunkiseutua. Vihdin landeluksus syntyy aidoista elämyksistä, innovatiivisten yrittäjien verkostosta ja rehellisestä uusimaalaisesta miljööstä, jossa perinteet ovat muovautuneet laadukkaiksi palveluiksi.

Tuotteet ja palvelut

Tutustu valikoimaan ja valitse oma tapasi nauttia landeluksuksesta. Tässä muutamia esimerkkejä.

Pois Tieltä! Maastoautosafarit

Pois Tieltä! maastoautosafari ajetaan hyvin vaihtelevassa maastossa ja olosuhteissa. Reitit kulkevat metsissä, pelloilla ja hiukan kyläteilläkin.

Lue lisää

Iltapäivätee Hevoslaakson metsäravintolassa

Nauti kauden parhaista villiyrteistä ja puutarhan herkuista Hevoslaaksoon metsäravintolassa.

Lue lisää

Nauti Villa Paratiisin lumosta

Varaa Nuuksion Taikan Villa Paratiisi perhelomalle, juhlille tai kokoukselle. Nauti katetusta terassista, puulämmitteisestä saunasta sekä poreammeen lämmöstä.

Lue lisää

Metsäillallinen Korpelan Laavulla

Järjestestä juhlat luonnonhelmassa Hawkhillin Korpelan laavulla ja nauti katetussa metsäravintolassa illallinen, teehetki tai vietä upeat metsähäät.

Lue lisää

Elokuvaelämyksiä Vihdin Kinolla

Vihdin Kinon kaunis vanha elokuvasali henkii menneitä aikoja. Tule nauttimaan pienen elokuvateatterin idyllistä ja tutustu samalla kirkonkylän kauniisiin rakennuksiin.

Lue lisää

Taidehistoriakierros Veikkolan Kartanossa

Veikkolan kartanon upea oma taidekokoelma sekä kartanon isännän taidehistoriaan tuntemus sekä kartanon historia ja tarina ovat tutustumisen arvoisia.

Lue lisää

Murhamysteeri Veikkolan kartanossa

Osallistu elämykselliselle illalliselle, jossa ratkotan Veikkolan kartanon historiaan sijoittuvan fiktiiviseen tarinan ja todellisiin vuonna 1942 eläneisiin henkilöhahmoihin.

Lue lisää

Villiyrttikurssi Hawkhillillä

Villiyrttiretkellä tutustutaan Haukkamäen alueen villiyrtteihin ja opitaan perusasioita villiyrttien keräilystä, tunnistamisesta ja hyödyntämisestä.

Lue lisää

Ralliautoilua lumisella pellolla

Koe ainutlaatuinen elämys ja hyppää peltorallin villiin maailmaan. Peltorallia ajetaan noin kilometrin mittaisella radalla. Siinä on tiukkoja mutkia vaikka muille jakaa.

Lue lisää

Juhlat Nuuksion Taikan Wäinölässä

Wäinölä on ainutlaatuinen ja tunnelmallinen tapahtuma- ja juhlatila metsän keskellä, Nuuksion kansallispuiston kainalossa.

Lue lisää

Mökkiloma Hawkhill Cottage Resortissa

Hawkhillin mökit edustavat suomalaista mökkilomailua parhaimmillaan. Oma laituri, soutuvene, sauna ja takka kruunavat loman ympäri vuoden.

Lue lisää

Villa Paratiisin sauna ja avanto

Tule kokemaan Villa Paratiisin puulämmitteisen saunan lempeät löylyt ja nauti avannosta tai rentoudu lämminvesipaljussa.

Lue lisää

Ratsastustunti Hevoslaaksossa

Ratsastuskoulu Hevoslaakson ihanat ponit ja hevoset odottavat mukavia ratsastajia, isoja ja pieniä.

Lue lisää

Teemajuhlat Wäinölässä

Nuuksion Taikan perinnetalo Wäinölä tarjoaa huikeat puitteet Kalevalajuhlille, Viikinkihäille ja muille teemajuhlille. Vain mielikuvitus on rajana.

Lue lisää

Yksityistilaisuus Vihdin Kinolla

Vihdin Kinon lämpiössä voi järjestää yksityistilaisuuksia ja voit myös varata oman näytöksen tarjoiluineen.

Lue lisää

Metsähäät Hevoslaaksossa

Järjestä omannäköisesi metsähäät tai perhejuhlat Hevoslaakson laidunten ympäröimässä rauhallisessä metsikössä ja tarjoa vieraillesi ainutlaatuinen elämys.

Lue lisää

Mönkijäsafari metsässä

Mönkijäsafari tarjoaa hauskojaa ajoelämyksiä ympäri vuoden vaihtelevassa maastossa. Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Lue lisää

Yövy Veikkolan kartanossa

Nauti kartanon ainutlaatuisesta tunnelmasta ja ole kuin kotonasi. Lyhytaikaisen majoituksen lisäksi tarjolla on myös residenssimajoitusta.

Lue lisää

WeFlyn palvelut Nummelan lentokentällä

Voit saapua Nummelan lentokentälle omalla koneellasi, varata tilauslennon toiselle kentälle tai lähteä maisemalennolle ja käydä ihastelemassa järvi- ja metsämaisemia lintuperspektiivistä.

WeFly tarjoaa kaikki tarvittavat maapalvelut: lentokenttäkuljetukset, koneen siivouspalvelut sekä catering-palvelut. Lisäksi palveluihin kuuluu huolto- ja tankkauspalvelut sekä lyhytaikaista konevuokrausta.

Lue lisää

Yleisölennätykset

Kun nouset WeFlyn pienkoneen kyytiin Nummelan historiaa henkivältä lentokentältä, voit nähdä linnun silmin valkoisten pilvien lomasta siniset järvet ja horisonttiin ulottuvan vihreän metsän.

Lentokenttäpalvelut

WeFly tarjoaa kaikki tarvittavat maapalvelut: lentokenttäkuljetukset, koneen siivouspalvelut sekä catering-palvelut. Lisäksi palveluihin kuuluu huolto- ja tankkauspalvelut sekä lyhytaikaista konevuokrausta.

Tilauslennot

WeFly operoi yksityislentoja mm. Poriin, Turkuun ja Tampereelle. Valitse mukava tapa matkustaa ja nauti upeista maisemista. WeFly operoi myös Kuopiossa.

Tutustu majoitus- ja aktiviteetipalveluita tarjoaviin yrityksiin

Hawkhill Cottage Resort

Hawkhill Cottage Resort sijaitsee Nuuksion kansallispuiston kupeessa pienen järven rannaalla ja tarjoaa laadukkaan mökkimajoituksen lisäksi upeat puitteet kokouksille ja juhlille. Korkeatasoiset kokoushuvilat, ainutlaatuinen metsäravintola Korpelan laavu, Haukkamäen taide- ja hyvinvointipolku sekä ennallistettu suo ovat vertaansa vailla. Tarjolla on myös villiyrttikursseja, joogaa, sauna- ja hyvinvointipaketteja sekä paljon muita palveluita tarpeen mukaan.

Tutustu

Hevoslaakso

Hevoslaakso ei ole vain ratsastustalli, vaan ainutlaatuinen yhdistelmä mielen hyvinvointia, elämyksellisyyttä ja herkullisia makuelämyksiä. Hyvinvointikeskus Metsän metsämieliohjelmat sekä hevosavusteisesti hyvinvointiohjelmat sopivat erityisesti pienryhmille ja ainutlaatuinen metsäravintola tarjoaa ’Seitsemän sortin iltapäiväteen’ lisäksi puitteet jopa pienten häiden ja perhejuhlien järjestämiselle. Halutessaan hääpari voi jäädä yöksi Hevoslaakson metsämökkiin.

Tutustu

Nuuksion Taika

Nuuksion Taika on ainutlaatuinen kokonaisuus metsän siimeksessä Nuuksion kansallispuiston kainalossa. Järvenrannalla sijaitseva Villa Paratiisi ja hirsinen käsinveistetty perinnetalo Wäinölä tarjoavat laadukkaat puitteet juhliin ja kokouksiin. Villassa voivat myös pienemmät ryhmät yöpyä ja saunaa on mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Taianomaiset Kalevalajuhlat ja Viikinkipidot ovat mieleenpainuvia elämyksiä ja teemanmukaiset ohjelmat, musiikkiesitykset ja upea ruoka kruunaaavat elämyksen.

Tutustu

Pois Tieltä Safarit

Pois Tieltä! offroad-safari tarjoaa Uudenmaan alueella maastossa liikkumisen elämyksiä ajoneuvoilla, pyöräillen tai kävellen. Yritystapahtumia järjestetään läpi vuoden vaihtelevassa maastossa: metsässä, pelloilla ja hiukan kylätielläkin. Pois Tieltä! on sijaintinsa puolesta ihanteellinen paikka erilaisille yritystapahtumille, sillä se sijaitsee Lohjalla, lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä aivan Turun moottoritien kupeessa. Päärakennuksessa on kokous- ja saunatilat sekä ulkona palju.

Tutustu

Veikkolan kartano

Veikkolan kartano henkii ajatonta kartanoromantiikkaa. Alle viidenkymmenen kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva kartano tarjoaa kokemuksen entispäivän elämästä ja maistiaiset autenttisesta maalaisromantiikasta. Historiallinen kartanomiljöö tarjoaa ikimuistoisen juhlaelämyksen ja toimii virkistävänä vastapainona urbaanille elämälle. Ryhmille sopiva Murhamysteeri ja kartanon taidekierrokset ovat ainutlaatuisia ohjelmapalveluita. Kartanossa voi myös yöpyä isännän vieraana.

Tutustu

Vihdin Kino

Vihdin Kino on tunnelmallinen elokuvateatteri Vihdin kirkonkylässä. Ohjelmistosta löytyvät sekä uutuudet, perhe-elokuvat että arthouse-elokuvien helmet – jokaiselle jotakin.  Yrityksille, ryhmille ja lasten syntymäpäiville on mahdollista varata tilausnäytös ja tarjoilut. Lämpiö on mahdollista varata myös juhlatilaksi.  Lisäksi Vihdin Kinolta on mahdollisuus tilata erillinen elokuvaa taustoittava alustus kulttuurihistoriallisesti merkittäville elokuville.

Tutustu

Mitä on Vihdin landeluksus?

Kun nostalgia valtaa mielen ja katse hakeutuu horisonttiin, sydämeen tulvahtavat lapsuuden muistot: vastaniitetyn heinän tuoksu, traktorin jyrinä, haavan lehtien havina ja laineiden liplatus.

Tähän kaipuuseen eivät auta eksoottisten maiden houkutukset. Se on kaipuuta takaisin suomalaisen kotiin, takaisin juurille, takaisin maalle.

Silloin tarvitaan landeluksusta, joka on landea, jossa on glamouria ilman krumeluuria. Vihdin lande on kuin leffaa, jossa alut ovat kauniita ja loput haikeaa suomi-iskelmää. Landeluksus on vastaus toiveisiin, nostalgiamatka ajattomaan aikaan, modernilla tavalla retroa.

Vihti oli aikoinaan stadilaisten oma lande: lähellä Helsinkiä, mutta kaukana arjesta.

Vihdin ainutlaatuinen kulttuurimaisema veti puoleensa jo vuosikymmeniä sitten. Suomen kaksi merkittävää taiteilijaa Helene Schjerfbeck ja Venny Soldan-Brofeld viihtyivät 1940-luvulla Vihdin järvimaisemissa ja maalasivat paikallista luontoa. He majoittuivat kartanomiljöössä ja nauttivat sen herkullisista tarjoiluista ja ajanvietteistä.

Vihdin matkailun symboli “pahantorjuja” on peräisin satojen vuosien takaa. Se suojelee kaikelta pahalta ja luo turvallisen ympäristön vieraillemme.

Kuten Helene ja Venny, jotka löysivät sotavuosina Vihdistä turvapaikan ja inspiraation maalauksiinsa, voit sinäkin löytää täältä paikan, joka tarjoaa aitoja elämyksiä, hyvää palvelua ja maalauksen arvoisia maisemia.

Vihdin landeluksus palauttaa ihmisen juurille, ajattomaan aikaan ja vapauden hurmaan. Kerrankin elämä on kuin nostalgista suomileffaa!

Kutsu landelle kantautuu nyt Vihdistä suomi-iskelmän sanoin: ”Kun mä sinut kohtasin, oli ilta ihanin. Linnut lauloi ja kimmelsi taivaan kuu. Sinä sanoit menkäämme maalle meidän landelle. Mietin nyt juttu tää onnistuu…”

Lähde kanssamme virtuaalimatkalle

Landeluksus YouTubissa

Vihdin kirkonkylällä voit matkata ajassa taaksepäin ja aistia pienen kylän elämää aikojen takaa sekä vierailla Vihdin Kinossa, yhdessä Suomen vanhimmista maaseutuelokuvateattereista.

Katso video

Elämykselliset ruokailut ja paikalliset maut ovat tärkeä osa Vihdin landeluksusta. Nuuksion Taikan Wäinölä ja upea metsäravintola kutsuu nauttimaan luonnon keskelle ainutlaatuisista makuelämyksistä.

Katso video

Veikkolan kartanosta löydät edelleen aitoa kartanoromantiikkaa sekä maalaismaisemaa. Maaseudun historia herää eloon ja ylellinen tunnelma vie mukanaan.

Katso video

Vihti on myös yksi Suomen suurimpia hevospitäjiä, jonka maalaismaisemassa on tilaa laiduntaa. Hevoslaakso tarjoaa ikimuistoisia ratsastuselämyksiä sekä hevosavusteisia hyvinvointipalveluja luonnon helmassa.

Katso video

Metsien siimekseen ja järvien rannoille voit unohtaa arjen huolet, nauttia yrttiretken antimista, retkeillä ja pysähtyä nauttimaan linnunlaulusta.

Katso video

Hyppää Pois Tieltä! -safarien kyytiin ja lähde metsäretkelle valitsemallasi ajoneuvolla – maastoautolla, mönkijällä, fatbikella tai ihan oikealla ralliautolla. Laavulla sinua odottavat perinteiset nokipannukahvit sekä kaunis metsämaisema.

Katso video

Lähde kanssamme lentoon!

Tämä sivu esittelee Lentoon -yritysryhmähankkeessa mukana olevien yrittäjien tuotteet ja palvelut. Hanketta rahoittaa Leader Ykkösakseli Manner-Suomen Maaseudun Kehittämisohjelmasta. Hankkeen hakija on Vihdin kunta.