Kivinen merkkipylväs
Lentokone taivaalla ja puun latvoja.
Hiihtäjiä ladulla.

Nummelanharju

Nummelanharju on täynnä elämää! Kuivassa kangasmetsässä on monia eri liikuntamahdollisuuksia, mutta löytyypä harjulta myös nähtävää.

Harjulta löytyy kävelijöille, pyöräilijöille ja lenkkeilijöille eri pituisia pururatoja (2,5‒10 km), osa valaistuna. Pururadat ovat leveitä ja hyväkuntoisia. Osa reiteistä on mäkisiä. Harjulta löydät myös ulkoliikuntapaikan ja frisbeegolfradan. Talvella Nummelanharjulla on mahdollista hiihtää ja luistella.

Nummelanharjulta löydät myös näköalapaikan, josta avautuu upea näkymä Hiidenvedelle. Tutustua voit myös Geodeettisen laitoksen normaaliperusviivaan ja bongailla koneita Nummelan lentokentällä.

Parkkialue harjulle sijaitsee Tarmonmajalla (kääntyy Hiidenvedentieltä). Lentokentän parkkialue sijaitsee osoitteessa Lentokentäntie 5, 03100 Nummela. Lentokentän parkkipaikalla myös sähköautojen latauspiste.

Nummelanharjun reitit

Nummelanharjulla sijaitsee 2,5‒10 km pituisia pururatareittejä, joista osa on myös valaistu. Talvella reitit ajetaan laduiksi. Latujen kuntotilanne seurattavissa täältä.

Nummelanharjun reittikartan löydät täältä!

Nummelanharjun retkiluistelurata

Talvisin Nummelanharjun lentokentälle jäädytetään 750 m pitkä retkiluistelurata. Kulku Tarmonmajan kautta. Radan kuntotilanne seurattavissa täältä.

Hiihtolatu ja hiihtäjiä, vieressä retkiluistelurata. Taustalla punainen lentokenttähalli.

Nummelanharjun ulkokuntoilulaitteet

Nummelanharjun ulkoilulaitteet löytyvät n. 200 m päästä Tarmonmajan parkkialueelta, pururataa Hiidenvedentien suuntaisesti kulkien.

Ohjeistuksen Nummelanharjun ulkokuntoilulaitteisiin löydät täältä.

Nummelanharjun frisbeegolfrata

Käynti frisbeegolfradalle on VT25 (Hanko-Hyvinkääntie) kautta. Osoite: Kehätie 389, 03100 Nummela. Lisätietoa Nummelanharjun frisbeegolfradasta löydät täältä.

Ulkoliikuntalaitteita harjumaisemissa.

Geodeettinen normaaliperusviiva

Nummelanharjulla sijaitsee Suomen geodeettinen normaaliperusviiva. 864 metrin mittaista etäisyyttä käytetään avuksi karttojen tekemisessä ja etäisyydenmittauslaitteiden kalibroinnissa. Sijainti on nähtävissä harjun reittikartassa.

Voit lukea lisää Normaaliperusviivasta Maanmittauslaitoksen sivuilta.

Näköalapaikka

Lentokentän kiertävän pururadan varrella, Hanko-Hyvinkääntien puolella sijaitsee näköalapaikka, josta on upea näkymä Hiidenvedelle. Näköalapaikalla on vuoden 1941 sotalentoturman muistomerkki. Kentän toisella puolella sijaitsee Total Energy -muistomerkki, jolla kunnioitetaan Vihdin Nummelan lentokentältä viimeiselle lennolleen lähteneiden muistoa.

Normaaliperusviivan mittamerkkejä

Nummelan lentokenttätoiminta

Nummelan lentokentän toiminnasta vastaa Nummelan Lentokenttäyhdistys ry. Kulku lentokentälle on osoitteesta: Lentokentäntie 5, 03100 Nummela.

Voit lukea lisää Nummelan lentokentästä täältä! Lentokenttäyhdistyksen kotisivut löytyvät osoitteesta: www.efnu.fi.

Ihmisiä katsomassa leijojen lennätystä.
Lentokentällä järjestetään myös tapahtumia. Kuvassa Leijat Nummelan yllä -tapahtuma 2022.

Nummelanharjun paikoitusalueen sijainti kartalla

Tarmonmaja: Hiidenvedentie 4, 03100 Nummela

Reittiohje (Google Maps)