Talvilomaa vietetään Vihdissä 20.‒26.2.2023 vauhdikkaissa tunnelmissa! Luvassa on talven riemuja, mutta monenlaista kivaa tekemistä löytyy myös sisätiloissa. Tervetuloa viettämään viihtyisää talvilomaa Vihdissä!

Tapahtumat

Talvilomaviikko polkaistaan käyntiin jo sunnuntaina 19.2. laskiaisriehojen merkeissä!

Nummituvalla Vihtijärvellä laskiaisriehasta vastaa Vihtijärven VPK. Ohjelmassa on muun muassa avoimet ovet paloasemalla, herkkuja Nummituvan ravintolassa sekä reippailua ulkosalla. Vihdin Nuorkauppakamarin koko perheen laskiaisriehassa lasketaan pulkkamäkeä Salmen ulkoilualueella. Virvokkeita ja makkaraa paikalla myyvät Nummelan Palloseuran P12 pojat.

19.2. klo 11‒14 Nummituvan laskiaisrieha
19.2. klo 10‒15 Koko perheen laskiaisrieha Salmessa 

Sunnuntaina 26.2. vietetään Ojakkalan talviriehaa! Klo 12–15 välisenä aikana Ojakkalan urheilutalossa ja sen ympäristössä on monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Ulkosalla tarjotaan moottorikelkka-ajelua, talutusratsastusta, ilmakivääriammuntaa sekä grillimakkaramyyntiä. Sisätiloissa herkutellaan buffetissa ja ihastellaan kamerakerhon valokuvanäyttelyä. Päivän aikana paikalle rakentuu myös taidokkaan Ikitalvi ry:n lumiveistosnäyttely, joka myös valaistaan klo 18‒20. Tapahtuman järjestävät Ojakkalan kylätoimikunta, Ojakkalan Martat, Ikitalvi ry, Ojakkalan Maamiesseura ja Ojakkalan Visa.

26.2. klo 12–15 Ojakkalan talvirieha

Kirjastot

Vihdin kunnankirjastoilla on monipuolista ohjelmaa koko talvilomaviikoksi. Luvassa on animaatio- ja pelipajat, taikuriesitys, elokuvaa, satuja sekä lukuaikoja kirjastokoira Namulle. Käsityöläisten makuun on vihtiläisten villavaikuttajien, Villa-kirjan kirjoittajien Jenni Vanhasen ja Anni Laitisen luento suomalaisesta villasta.

Kirkonkylän kirjasto

Ma 20.2. klo 14‒16 Animaatiopaja
Ma 20.2. klo 17.30‒18.30 Kirjastokoira Namu, varaa lukuaika kirjastolta
Ti 21.2. klo 15‒17 Pelipaja
To 23.2. klo 10 Satutunti

Pääkirjasto

Ma 20.2. klo 18 Satutunti
Ke 22.2. klo 13 Lasten elokuva: Disney Pixarin ”Lightyear”, ikäraja K7
Ke 22.2. klo 18 Taikuri Halonen esiintyy
La 25.2.2023 11‒12.30 Tutustu suomalaiseen villaan -luento 

Kuvataidekoulu

Vihdin Kuvataidekoulun talvilomakursseista löytyy mielenkiintoinen valikoima. Talvilomakuviksessa käydään läpi monia tekniikoita luovien ja hauskojen tehtävien parissa. Kurssilla pääsee tekemään muun muassa aarrekartan, johon koristellaan salaviestejä näkymättömällä musteella!

Pelintekopajassa opetellaan pelin tekoa selainpohjaisella Scratch-alustalla tai kehitetään omaa ideaa eteenpäin. Paja on tarkoitettu 8–12-vuotiaille ja sopii niin vasta-alkajalle kuin jo jonkin verran pelejä tehneille.

Digitaalisen piirtämisen kurssilla piirretään ja maalataan digitaalisesti piirtoalustalla ja piirto-ohjelmalla. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että jo aiemmin digitaalista kuvaa tehneille. Kurssilla käytetään Krita-piirto-ohjelmaa.

Tarkemmat kuvaukset talvilomakursseista löydät tästä linkistä. Talvilomakursseille ovat tervetulleet myös Kuvataidekoulun ulkopuoliset oppilaat. Kurssien hinnat ja ilmoittautumislomakkeet löydät tästä linkistä.

Talvilomakuvis 7–12-vuotiaille, ma–ke 20.–22.2.2023 klo 10–13
Pelintekopaja 8–12-vuotiaille, ma–ke 20.–22.2.2023 klo 9–12
Digitaalinen piirtäminen yli 10-vuotiaille, ma–ke 20.–22.2.2023 klo 12.30–15.30

Liikunta

Talvilomaan kuuluu tietysti myös ulkoilu ja lumessa temmeltäminen. Tällä hetkellä talvi näyttää vähälumiselta, mutta onneksi oma laskettelukeskus on usein varma keino päästä nauttimaan lumesta!

Vihti Ski

Pääkaupunkiseudun suurimmassa laskettelukeskuksessa, 45 km Helsingistä, laskijoita odottaa 15 rinnettä ja 10 hissiä. Vihti Skin palkittu hiihtokoulu on avoinna ja lapsille talvilomalla onkin tarjolla useampikin alkeis- ja jatkokurssi. www.vihtiski.fi/hiihtolomakurssit

Mikäli laskettelu ei maistu, voi aikaa viettää Vihti Skin WinterPark-alueella, jossa pääsee laskemaan tuubimäkeen, telmimään lumikukkulalle ja pomppulinnoihin sekä herkuttelemaan grillilaavulle. Kuuleman mukaan, myös Winter-nalle heräilee talviuniltaan viihdyttämään perheen pienimpiä! www.vihtiski.fi/winterpark

Vihti Skissä pääset myös hiihtämään 1,2 km lumetettua latua sekä nauttimaan after ski -tunnelmista!

Hiihto, luistelu ja avanto

Talviloman keli on vielä arvoitus, mutta sukset ja luistimet kannattaa toki pitää lähtövalmiina vähintäänkin huhtikuulle.

Säiden suosiessa, hiihtämään pääset Vihdissä Vihti Skin ladun lisäksi myös Nummelanharjun laduilla sekä kylien ja paikallisyhdistysten ylläpitämillä maisemareiteillä. Vihdin latujen ja luistelukenttien kunnot ja sijainnit löydät kootusti osoitteesta: vihti.sometec.fi.

Avantouintimahdollisuuksia pääset tutkailemaan osoitteessa: www.vihti.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/avantouinti.

Liikuntapalveluiden temmellyspäivät

Vihdin liikuntapalvelut järjestää talviloman ratoksi myös maksuttomat temmellyspäivät alakouluikäisille ja alle kouluikäisille lapsille. Tiistaina 21.2. temmelletään Nummelanharjun koululla ja keskiviikkona 22.2. Vihdin kirkonkylän liikuntahallissa.

Tutustu temmellyspäiviin tästä linkistä.

Retkeily

Talvista retkeä eväineen on mukava lähteä viettämään esimerkiksi Salmen ulkoilualueelle tai Pääkslahden luontopolulle!

Salmessa reittejä löytyy parista kilometristä kymmeneen kilometriin. Salmen polut ovat leveämpiä, joten niitä on helpompi kulkea kuin esimerkiksi Pääkslahden metsäpolkuja. Alueella on useita keittokatoksia ja kahvila Pohjoinen Pirtti on avoinna viikonloppuisin. Keittokatoksien ja tulipaikkojen yhteydestä löydät myös puuceet.

Pääkslahdessa reittejä on kolme: Kirnunkierros (2,8 km), Puumannin polku (1,3 km) ja Laukkakallion lenkki (1,2 km). Lisäksi alueelta löytyvät hyvin varustellut Puumannin ja Rysätarhan laavut tulipaikkoineen. Laavujen yhteydessä on puuceet. Laavuilta kannattaa poiketa myös läheisille näköalapaikoille ihastelemaan niemeä ympäröivää Hiidenvettä.

Seikkailemaan voit myös lähteä Kokkokalliolle, jonka huipulta on hyvä katsella taittuvaa talvenselkää. Muistathan kuitenkin, että talviylläpitoa ei retkikohteissamme ole, joten etenkin Pääkslahti ja Kokkokallio kallioineen ja juurineen voivat olla paikoittain hyvinkin liukkaita! Kulje siis varovasti!

Lisätietoa Salmen ulkoilualueesta.
Lisätietoa Pääkslahden luontopolusta.
Lisätietoa Kokkokalliosta.

 

PS. Majoituksen löydät tietysti osoitteen www.visitvihti.fi/majoitus kautta!

Share the love!