Galleria Pictorin vuoden 2024 näyttelykalenterissa on luvassa toinen toistaan kiinnostavampia taiteilijoita ja taidekokonaisuuksia.

Lisäksi näyttelyiden ohessa on luvassa myös taiteilijatapaamisia, konsertteja ja muita erityisiä tapahtumia. Näistä saa kätevimmin tiedon Galleria Pictorin somekanavilta, Vihdin kunnan tapahtumakalenterista tai tilaamalla Galleria Pictorin uutiskirjeen.

Alkuvuodesta kesään Galleria Pictorissa on esillä neljä näyttelyä.

20.1.‒2.3. Juha Menna ja Laura Pohjonen

Vuoden avaa taiteilijapariskunta Juha Mennan ja Laura Pohjosen näyttely Viidakon Tähti ja Metsän Henki. Menna ja Pohjonen tuovat näyttelyyn muotokuvia, jotka kertovat ihmisyyden eri puolista. Muotokuvien lisäksi esille tulee Mennan puisia veistoksia. Näyttely avautuu lauantaina 20.1.

9.3.–14.4. Nanna Susi

Maaliskuussa saamme Vihtiin Suomessa ja Italiassa työskentelevän taidemaailman tähden, Nanna Suden. Nanna Susi tunnetaan värikylläisten ja ilmaisuvoimaisten teosten tekijänä. Näyttelyn aikana Galleria Pictor on auki myös sunnuntaisin.

20.4.–11.5. Vihdin kuvataidekoulu

Vihdin kuvataidekoulun perinteisessä kevätnäyttelyssä käsitellään luonnon ja rakennetun ympäristön välistä vuorovaikutusta. Oppilaat ovat tutkineet aihetta lukuvuoden aikana ja inspiraatiota on haettu esimerkiksi puutarhoista, joissa ihminen pyrkii ohjaamaan luonnon toimintaa ja toisaalta autioituneista paikoista, joissa luonto on ottanut ihmisen rakentaman uudelleen haltuunsa. Miltä ympäristömme näyttää lasten ja nuorten silmin?

20.5.–20.7. Arvid Hedin, Lotta Ingman, Jonna Johansson, Mari Lajunen, Jukka Nopsanen ja Minun luontoni -projekti: valokuvaaja Tarja Ruuska, floristi Sirkku Leppäkorpi sekä Vihdin lukion työryhmä.

Pictorin kesänäyttelyn aiheena on paratiisi, jota pohditaan vihtiläisten taiteilijoiden voimin. Paratiisi-teemaa tarkastellaan monista näkökulmista, esimerkiksi luontosuhteen, itsetehdyn paratiisin, kasviaiheiden ja kehollisten kysymysten kautta. Mukana ovat taiteilijat Arvid Hedin, Lotta Ingman, Jonna Johansson, Mari Lajunen, Jukka Nopsanen sekä Minun luontoni -projekti, joka on valokuvaaja Tarja Ruuskan, floristi Sirkku Leppäkorven sekä Vihdin lukion työryhmän yhteistyö.

 

Loppuvuoteen mahtuvat vielä näyttelyt Sakari Kannostolta sekä Hanna Hyyltä. Vuosi päätetään tänäkin vuonna kiitosta saaneeseen Galleria Pictorin Joulubasaariin!

Tervetuloa antoisa taidevuosi!

 

Galleria Pictor
Karhumäenpolku 5, 03100 Nummela
Avoinna: torstaina ja perjantaina 12.00–16.00 ja lauantaina 10.00–15.00.
(9.3.–14.4. myös sunnuntaisin.)
Ryhmät voivat varata oman galleriakäynnin torstaiaamuiksi klo 9.00–12.00.

Yhteydenotot, vierailuvaraukset ja lisätiedot: galleriapictor@vihti.fi
Gallerianhoitaja Tiina Purhonen puh. 050 360 5239

www.vihti.fi/galleria-pictor

 

Share the love!