Galleria Pictor, Vihdin kunnan tila taiteelle, kutsuu tänäkin vuonna nauttimaan korkeatasoisesta ja monipuolisesta taiteesta ja kokemaan upeita elämyksiä!

Perustamisestaan lähtien Galleria Pictorissa on esitelty maamme menestyneimmät ja puhutuimmat tekijät sekä vihtiläisen taiteen terävin kärki, eikä tämä vuosi ole poikkeus.

Tänä vuonna Galleria Pictorissa nähdään kuusi monipuolista ja kiinnostavaa näyttelyä. Valitut taiteilijat ovat olleet suunnannäyttäjiä niin aiheissaan kuin työtavoissaankin.

Galleria Pictor on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 12‒16 sekä lauantaisin klo 10‒15. Galleriaan on maksuton sisäänpääsy. Ryhmät voivat varata oman galleriakäynnin torstaiaamuiksi klo 9‒12. Varaukset sähköpostitse osoitteesta galleriapictor(at)vihti.fi.

Lämpimästi tervetuloa Galleria Pictoriin!

Lisätietoja: www.vihti.fi/galleria-pictor

Galleria Pictorin näyttelyt vuonna 2023:

Kolmet silmät / Kaiju Haanpää, Maippi Ketola ja Leena Mäki-Patola (28.1.–10.3.)

Pictorin vuosi alkaa kolmen taiteilijan yhteisellä näyttelyllä: Kolmet silmät. Kaiju Haanpää, Maippi Ketola ja Leena Mäki-Patola ovat sukulaisia, mutta taiteilijoina hyvin erilaisia. Haanpää on tekstiilitaiteilija, Ketola monialainen mediataiteilija ja Mäki-Patolan pääasiallinen materiaali on keramiikka.

Näyttelyn avajaisia vietetään 28.1.2023 klo 14–16. Näyttelyn avaa professori Helena Sederholm.

Tuula Närhinen (18.3.–6.5.)

Maaliskuussa galleria täyttyy Tuula Närhisen taiteesta. Närhinen on ekologisia kysymyksiä käsittelevät taiteen uranuurtaja Suomessa. Närhinen käyttää teoksissaan luonnontieteen menetelmiä ja niiden avulla hän näyttää asioita, joita emme voi katseellamme havaita.

Kuvataidekoulu (13.5.–3.6.)

Galleria Pictorin keväisiin kuuluu Vihdin kuvataidekoulun näyttely, jonne oppilaat tuovat töitään esille. Traditio on tärkeä sekä oppilaille että gallerialle ja yhteistyöllä on suuri taidepedagoginen merkitys. Vihdin kuvataidekoulu käy vuoden mittaan myös tutustumassa kaikkiin gallerian näyttelyihin.

Outi Pienimäki (10.6.–29.7.)

Kesällä Pictorissa on esillä Outi Pienimäen maalauksia. Outi Pienimäen maalauksen kieli on ekspressiivistä, mutta samalla runollista, aisteihin ja tunteisiin vetoavaa. Pienimäki kuvailee teoksiaan näin: “Maalaus on kieli, kielen ytimessä merkityksen synty”.

Helinä Hukkataipale (5.8.–16.9.)

Syksyn avaa Helinä Hukkataipaleen näyttely. Hukkataival on performanssitaiteen uranuurtaja. Hukkataival käsittelee taiteessaan naisen elämää, arkista tekemistä ja kehoon asetettuja odotuksia, yhdenlaista hukkataivalta.

Jussi Heikkilä (23.9.–4.11.)

Vuodenkierto sulkeutuu käsitetaiteen pioneerin näyttelyllä. Jussi Heikkilä on käsitetaiteilija, jonka aiheena on ekotasapainon tarkkailu ja luonnon tutkiminen. Heikkilä seuraa luonnon ilmiöitä erityisesti lintujen kautta. Teosten taustalla on jopa kymmenen vuoden tutkimus ja keräilytyö.

Share the love!