Vihdistä löydät monenlaista puuhaa kesäpäiviin. Tulet sitten käymään tai pidemmäksi aikaa. Perheen kanssa tai isommalla porukalla. Haluat sitten vauhtia tai ottaa vain rennosti.


Aktiivinen koko perheen puistopäivä Nummelassa

Lähde koko perheen tai kaveriporukan kanssa frisbeegolfaamaan Nummelanharjulle! 18-väyläisen, monipuolisen radan väylät vaihtelevat upeassa harjumaastossa 30 metrisestä puttausväylästä vajaat 200 metriä pitkiin haasteisiin.

Kisailun jälkeen voi siirtyä ottamaan rennosti tai jatkaa pihapeleillä Muistolanpuistossa Naaranpajuntien varrella sekä käydä kiertämässä viereinen Menestyjien puisto. Vihtiä maailmankartalle nostaneiden puupuistosta löydät muun muassa Anssi Kelan koristeomenapuun, Markus Selinin tammen sekä Blind Channelin Aleksi Kaunisveden purppuratuomen!

Läheltä löytyvät myös niin lapsille kuin aikuisille sopiva Pajuniityn bootcamp -estetemppurata, esteetön multigolfrata sekä Nummelan Niitun kosteikkopuisto.

Välipalaa voi nauttia Nummelan monissa ravintoloissa ja kahviloissa tai kiivetä ylös Linnaniitun kuntoportaat ja nauttia eväitä laavulla auringonlaskua ihastellen.

Nummelanharjun frisbeegolfrata: Kehätie 389, 03100 Nummela
Muistolan puisto: Naaranpajuntie
Linnanniitun kuntoportaat: Pillistöntie 175

 

Lapsetkin viihtyvät Vihdissä

Lasten ehkä suosituimmat kohteet ovat Vihdissä toistensa naapurissa. Vauhdikkaimmille sopii yli 100 aktiivisen puuhan puisto PuuhaPark ja rauhallisemman menon ystävät voivat tutustua Hennolan kotieläinpihalla niin perinteisiin kuin eksoottisempiinkin maatilan kotieläimiin.

Evästä tarjoilee kumpikin paikka, mutta syömään voi siirtyä myös Hiekkahentuseen tai kirkonkylän ravintoloihin!

Kirkonkylällä voi käydä pulahtamassa Pappiksen uimarannalla tai nauttia jäätelöä kirkonkylän rantakioskilla Vihdin venerannassa. Vielä, jos virtaa riittää, voi käydä katsomassa elokuvan Vihdin Kinossa.

PuuhaPark: Jussinrinne 1, 03250 Ojakkala
Hennolan kotieläinpiha: Lepluhdantie 73, 03250 Ojakkala
Hiekkahentunen: Kehätie 1430, 03250 Ojakkala
Vihdin kirkonkylän rantakioski: Kappalaisenpolku, Vihdin veneranta
Vihdin Kino: Riihitie 2, 03400 Vihti

 

Tunnelmointia Vihdin kirkonkylällä

Vihdin kirkonkylä on säilyttänyt kauniin seesteisen ilmapiirin, jossa sopii nauttia kauniista kesäpäivästä. Kirkonkylän päätietä, Niuhalanraittia, reunustavat rehevät pihat sekä kauniit rakennukset kuten Taidetalo Siirilä, herkullisen roosanvärinen Kauppatalo sekä Vihdin Meijeri.

Kyläaukion laidalla rakentuu Vihdin museon uusi koti, vuonna 1911 valmistuneeseen Vihdin ensimmäiseen kunnantaloon, Kuntalaan. Kirkonmäen alla näkyy myös Vihdin vapaapalokunnan upea asema. Kuntalaa vastapäätä koivujen takaa pilkistää makasiinirakennus, jonka pihamaalta löytyy maailmankuulun kemistin professori Johan Gadolinin mukaan nimetty kivipuisto Gadoliniitti.

Reitiltä kannattaa poiketa Vihdin kirkonmäelle, jossa voi ihastella alun perin vuonna 1772 valmistunutta kustavilaistyylistä kirkkoa sekä maisemia Hiidenvedelle. Niuhalanraitilta kannattaa vielä tietysti jatkaa Kirkkoniementien päähän ihastelemaan Pyhän Birgitan rauniokirkkoa sekä Kirkkojärven rantamaisemia.

Rento päivä on hyvä päättää naurulla. Kirkkoniementien varrelta löytyy myös Vihdin kesäteatteri, jossa nähdään 9.7.2022 alkaen Ken Ludwigin käsikirjoittama ja Antti Taipaleen ohjaama farssi Diivat.

Kyläaukio
Vihdin kirkko: Kirkkotie, 03400 Vihti
Pyhän Birgitan rauniokirkko: Vanhankirkonpolku, 03400 Vihti
Vihdin kesäteatteri: Kirkkoniementie 12, 03400 Vihti

 

Tapahtumien paljoutta moneen makuun

Vihdissä vietetään tänä vuonna oikein kunnon tapahtumakesää!

Perjantaista lauantaihin 15.‒16.7.2022 järjestetään historian ensimmäinen Hiidenkirnu Festival. Nummelanharjulla, pesäpallostadion Hiidenkirnussa tavataan muun muassa JVG, SANNI, Blind Channel, ja Eppu Normaali. Samalla kannattaa tiirailla taivaalle, kun Experimental Fly In Nummela -tapahtumassa 15.‒17.7.2022 experimental-harrastajat esittelevät rakentamiaan lentokoneita.

Hyviä koko perheen tapahtumia ovat ilmailutapahtuma Leijat Nummelan Yllä lauantaina 6.8.2022 klo 11‒15 sekä perinteiset keskiaikaistyyliset Wuosisatamarkkinat kirkonkylässä lauantaina 20.8.2022 klo 10‒16.

Uutta ja jännittävää tapahtumakenttään tuo myös Pahantorjuja-elokuvafestivaali, joka keskittyy positiivisien elokuvaelämyksien tarjoamiseen. Festivaali järjestetään pe‒la 5.‒6.8.2022 Vihdin kirkonkylällä. Seitsemän elokuvan näyttämöinä toimivat Vihdin Kino sekä kesäteatteri.

Ja vaikka lokakuussa kesä toki saattaa olla jo häilyvä muisto, kannattaa silti ehdottomasti merkitä kalenteriin myös Palma Artin Nightin seuraaja, Nummela Art Night, poikkitaiteellinen valon ja värin juhla
Nummelan lentokentällä lauantaina 8.10.2022!

Hiidenkirnu Festival: www.hiidenkirnufestival.fi
Experimental Fly In Nummela: tapahtumat.vihti.fi/fi-FI/page/62459eb64399bf435806d709
Leijat Nummelan yllä: tapahtumat.vihti.fi/fi-FI/page/6245a0764f4835092eebb94a
Wuosisatamarkkinat: www.wuosisatamarkkinat.fi
Pahantorjuja-elokuvafestivaali: www.pahantorjuja.fi
Nummela Art Night: tapahtumat.vihti.fi/fi-FI/page/62b1767f0abf631f8464861d

 

Share the love!