Tänä vuonna Vihdissä vietetään runsasta tapahtumavuotta, kun vanhat tuttavuudet ja viime vuosien uudet tapahtumat saavat jatkoa!

Luvassa on jo nyt lukematon määrä tapahtumia ‒ myös uusia ‒ ja lisää tulee pitkin vuotta. Tässä katsaus muutamiin Vihdissä vuonna 2023 odottaviin tapahtumiin.

Vihdin museon avajaiset

Vuodesta 1988 toiminut Vihdin museo muutti pitkäaikaisesta kodistaan Kirkkoniementieltä Vihdin kirkonkylän keskustaan Kyläaukiolle. Museo asettuu upeaan jugendrakennukseen, joka rakennettiin 1911 talkoilla Vihdin ensimmäiseksi kunnantaloksi.

Talo rakennettiin, jotta vihtiläisillä olisi paikka kokoontumiseen ja sellaiseksi sitä rakennetaan taas. Perusnäyttelyssä pohditaan, miten Vihdistä on tullut sellainen kuin se on, vihtiläisten tarinoiden kautta.

Seuraa museon jännittävää rakentumista ja avajaisten lähestymistä museon Facebook-sivuilta!

Nummela-päivä

Tänä vuonna vietetään ensimmäistä Nummela-päivää! Nummelan Kilta, nuorkauppakamari sekä yrittäjät ja kivijalkakaupat yhteistyössä kunnan kanssa järjestävät pirteän kesäkauden aloituksen lauantaina 27.5. klo 10‒18!

Kaikenikäisille vihtiläisille ja lähialueiden asukkaille tarkoitetussa tapahtumassa on luvassa monenlaista ohjelmaa. Tapahtuma-alueina toimivat aamupäivästä linja-autoasema Linjaportin ympäristö ja iltapäivästä Veikko Helteen tori.

Nummela-päivästä lisää kevään aikana Nummelan killan Facebook-sivuilta.

Lasten Superlauantai

Lasten Superlauantai sai perheet liikkeelle viime kesäkuussa! Avoimessa tapahtumassa lapset pääsivät taiteen keinoin herättelemään sisäistä supersankariaan.

Päivään kuului sirkusta Blind Gut Companylta, musiikkia muun muassa Pellekaija Pumilta ja Matka musiikin maailmaan -duolta, tanssia, teatteria, elokuvia ja sarjakuvataiteilija Milla Paloniemen mahtavia ”voimaeläinkarikatyyrejä”.

Myös tänä vuonna kesäteatterin ympäristössä päästään tutkimaan ja tulkitsemaan ympäröivää maailmaa taiteen keinoin, kunnan kulttuuripalveluiden ja kulttuuritoimijoiden yhteistyössä toteuttamissa erilaisia työpajoissa. Luovan ja leikkisän toiminnan lomassa on koettavissa paljon kiinnostavaa lapsille suunnattua ohjelmaa. Lasten Superlauantaita vietetään 10.6!

Tarkemmasta ohjelmasta saat tiedon Vihdin kunnan somesta ja verkkosivuilta.

Hiidenkirnu Festival

Viime vuonna päivänvalon näki myös Hiidenkirnu Festival! Nummelanharju humisi tuolloin muun muassa Eppujen, Suvi Teräsniskan ja Blind Channelin tahtiin. Tänä vuonna lavalle astuvat muun muassa Anssi Kela, JVG, Alphaville, Teflon Brothers sekä Klamydia!

”Hiidenkirnu Festival järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa ja se sai todella positiivisen vastaanoton. Tulevana kesänä tapahtuman järjestelyihin ja artistikattaukseen tullaan panostamaan vieläkin enemmän. Tapahtuma-alue Nummelan pesäpallostadion todettiin hyvinkin toimivaksi paikaksi ja siitä tuli myös paljon kiitosta yleisöltä. Haluamme tehdä tapahtumasta perinteen”, kertoo festivaalin vastaava tuottaja Henri Kulmala. Hiidenkirnu Festivalia vietetään 14.‒15.7.

Lisää festareista myös osoitteessa www.hiidenkirnufestival.fi.

Pahantorjuja-elokuvafestivaali

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty hyvien ja hyvää tekevien elokuvien festivaali Pahantorjuja järjestetään taas tänä vuonna!

Elokuun 4.‒5. Vihdin kirkonkylä on omistettu elokuvien ystäville. Luvassa on elokuvia, tekijävieraita, ruokaa, juomaa, mahtavaa oheisohjelmaa ja sitä kuuluisaa kylätunnelmaa!

Elokuvajuhlan taustalla on vuonna 2022 perustettu Vihdin elokuvakerho Pahantorjuja ry., joka on saanut nimensä Vihdin Jokikunnalla sijaitsevasta, satoja vuosia vanhasta kivestä, johon kaiverretun symbolin ‒ pahantorjujan ‒ uskottiin pitävän pahat voimat loitolla.

Tutustu Pahantorjuja-festariin myös osoitteessa www.pahantorjuja.fi.

Wuosisatamarkkinat

Vihdin Wuosisatamarkkinoita vietetään 26. elokuuta jo peräti 16. kerran. Perinteikkäät kojut tuotteineen kulkevat läpi kauniin, idyllisen Niuhalanraitin ja ympäröiviltä alueilta löytyy muun muassa yhdistysten, järjestöjen ja yritysten kojuja.

Tapahtumaa järjestävästä SuurVihdin Killasta kerrotaan, että järjestelyitä on pikkuhiljaa aloitettu. Paikkamyynti alkaa maaliskuussa ja kevään mittaan varmistuu ohjelma. Markkinoille odotetaan 170 myyjää ja 10 000 kävijää. ”Killan porukka odottaa innolla tulevia markkinoita”, killasta kerrotaan!

Tänä vuonna SuurVihdin Kilta järjestää Wuosisatamarkkinoiden lisäksi kirkonkylän juhannusjuhlan, jonne odotetaan 3000 kävijää. Lisäksi luvassa on koko perheelle suunnattua ohjelmaa ja illan lopuksi juhannusvieraita tanssittaa Lassi Viljanen. Myös kokkoa poltetaan, mikäli keli sallii.

Lisää Wuosisatamarkkinoista osoitteessa www.wuosisatamarkkinat.fi.

Nummela Art Night

Kesän taituttua, tapahtumat eivät silti lopu. Syksyn ja pimeyden hiipiessä juhlitaan taas suuren suosion saanutta Nummela Art Nightia. Katu- ja valotaidetta sekä vaihtoehtopopin kärkinimiä yhdistävä taianomainen ilta on saanut taas taakseen isoja nimiä ja luvassa on upea, sykähdyttävä ilta! Nummela Art Night 7.10. on myös avaus pimeän ja hämärän ajan ValotON-tapahtumakaudelle.

Nummela Art Nightin kuulumisia voit seurata kunnan Facebookista tai Instagramissa tilillä @Nummelartnight.

 

Kesän ja alkusyksyn jälkeen luvassa on myös ihania, tunnelmallisia joulun ja uuden vuoden tapahtumia sekä perinteiset joulumyyjäiset Naistenmessut 9.‒10.12.2023! Pysy siis kuulolla vuoden loppuun asti, mitä kaikkea ihanaa Vihdissä on sinulle tarjolla!

 

Kesän 2023 tapahtumia Vihdissä:

Museon avajaiset
Kesäteatterin ensi-ilta 8.7.
Otalammen kyläpäivä
Nummela-päivä 27.5.
Avoimet kylät -tapahtumia 10.6.
Lasten Superlauantai 10.6.
Viron juhannus Suomessa 10.6.
Kesäkonsertit Vihdin kirkossa torstaisin
Vihdin Kirkonkylän juhannusjuhla 23.6.
Hiidenkirnu Festival 14.‒15.7.
Pahantorjuja elokuvafestivaali 4.‒5.8.
Leijat Nummelan yllä ja Satumetsä 19.8.
Wuosisatamarkkinat 26.8.
Päivölän kirjallisuuspäivä 2.9.

…ja monia muita!

 

Ihmisjoukkoa sekä värikkäitä ilmapalloja.

Share the love!