Syyslomalla kannattaa ottaa ilo irti kiireettömästä yhteisestä ajasta ja suunnata seikkailemaan värikkään luonnon ja eväsretkien merkeissä!

Pääkslahdessa odottaa monipuolinen luonto ja vaihteleva maasto. Reitit ovat hyvin merkittyjä, ja mikä parasta, hienoilla laavuilla kelpaa syödä eväitä Hiidenvettä katsellen. Molempien laavujen läheltä löytyy näköalapaikat ja veneellä tai meloen lähestyvät pääsevät myös katsomaan Mustakellarin näköalapaikan alle jäävää lippaluolaa!

Pääkslahden Luontopolku

Hiidenvedellä liikkuville mukava kohde on myös Hiidenrannan edustalla sijaitseva Hannansaari. Hannansaaresta löytyy Nummelan Kilta ry:n rakentama ja ylläpitämä laavu sekä tulipaikka. Tuothan omat puut mukanasi, jos niitä tarvitset.

Hannansaaren laavu

Palakosken virkistysalueella pääsee ihastelemaan sekä puiden latvoja että kosken pauhua.

Alueen kiertävä 4,3 km pituinen Palakoskenkierros on vaativa reitti: kapeaa, ajoittain juurakkoista ja kivikkoista metsäpolkua. Myös korkeuserot reitillä ovat suuria. Reitin varrelle osuu kuitenkin useampi näköalapaikka, kuohuva Palakoski sekä myös kaunista järvenrantamaisemaa.

Hulppeimmalle näköalapaikalle, Mummusalille pääsee poikkeamaan kierrokselta joko jyrkkää mäkeä ja portaita pitkin tai keskivaikeaa, kilometrin mittaista reittiä pitkin suoraan pysäköintialueelta. Muistathan, että Mummusalilla on taukopaikka, muttei tulistelupaikkaa. Tulenteko ei ole alueella sallittua.

Palakosken virkistysalue

Salmen ulkoilualueelta Otalammelta löytyy varsinainen koko perheen ulkoilukeidas!

Salmen alueelta löytyy useita merkittyjä reittejä lyhyistä, alle parin kilometrin reiteistä aina lähes kymmenen kilometrin Tapion taival. Reittien varrella on useita levähdyspaikkoja, keittokatoksia ja käymälöitä. Kivituhkapintaiset reitit soveltuvat myös pyöräilijöille ja pyörätuolia käyttäville.

Kahvila Pohjoinen Pirtti palvelee ulkoilijoita viikonloppuisin.

Salmen ulkoilualue

Syysretken pääsee tekemään myös Enäjärven rannalla Nummelassa. Nummelan Portin kosteikkoalueen kiertää noin kilometrin pituinen kivituhkapolku ja alueella riittää luonnon kuhinaa.

Vuonna 2010 rakennettu kosteikkopuisto on monimuotoinen ympäristö linnuille, eläimille ja kasveille. Reitin varrella voi ihmetellä puron solinaa, ylittää siltoja, kiivetä lintutorniin katselemaan Enäjärven maisemia sekä lukea alueen ekosysteemistä.

Nummelan Portin kosteikkopuisto

Katsasta myös Vihdin Liikuntapalveluiden sekä kunnankirjaston syyslomaviikon ohjelma. Myös Galleria Pictor ja Vihdin museo avoinna normaalein aukioloajoin. Viihdytään syyslomalla Vihdissä!

 

Perhe syksyllä nuotion äärellä laavulla.

Share the love!