Vihti kutsuu seikkailijaa! Vihdissä lähimatkailijaa hemmottelevat rikas luonto, yli 500-vuotinen kulttuuri ja innostavat tapahtumat.

Ota seuraavat kesävinkit käyttöön!

Meillä riittää Nuuksiota!

Tiesitkö, että Nuuksiosta yli puolet sijaitsee Vihdissä? Salmen ulkoilualueelta pääset useille eripituisille hyvin hoidetuille reiteille, Tervalammella voit kiertää vajaan 4 km Klassarinkierroksen tai suunnata kohti Kattilaa! Lähtöpisteet Nuuksioon löydät täältä.

Pääkslahti on retkeilijän paratiisi

Pääkslahden luontopolulla on hyvin merkityt reitit, siistit laavut ja puuceet. Luonto on monipuolista ja retken kruunaa upeat näköalapaikat Hiidenvedelle. Pääkslahteen voit saapua myös meloen!

Hengitä historiaa kauniilla Pyhän Birgitan rauniokirkolla.

Vieressä liplattaa Hiidenvesi ja olet kivenheiton päässä kesäteatterilta. Anssi Kelan musiikkiin pohjautuva Parasta aikaa -kesäteatteriesitys saa ensi-iltansa heinäkuussa!

Nummelanharju on täynnä nähtävää

Harjumaisemista löytyy nähtävää koko perheelle. Lentokentän ympäröivältä pururadalta voi bongata pienkoneita, näköalapaikalta näkee pitkälle Hiidenvedelle. Aktiivisimmille harjulta löytyy frisbeegolfrata ja ulkoliikuntavälineet, tutkijaluontoisille geodeettinen normaaliperusviiva.

Palakoski on monipuolinen yllättäjä

Palakosken ulkoilualueen maisemat vaihtelevat yli laakson levittäytyvästä komeasta näköalasta seesteiseen järvenrantamaisemaan, kosken kuohuista kallioiseen metsään. Palakosken voi kiertää ympäri tai suunnata suoraan Mummusalin näköalapaikalle.

Konianvuori vaatii, mutta antaa paljon

Konianvuori on yksi Vihdin korkeimmista paikoista (149 m). Reitit Konian huipulle ovat jyrkkiä ja vaativia, mutta näkymät huikeat. Konia on luonnonsuojelualuetta ja alueelta löytyvä suurikokoinen hiidenkirnun puolikas on todettu valtakunnallisesti arvokkaaksi kohteeksi.

Kokkokallio on vihtiläisten suosikkikohde

Hiidenveden rannalla sijaitseva Kokkokallio on kuuluisa kansallisromanttisesta maisemastaan. Seikkailuhenkeen Kokkokalliolla ei ole yleistä parkkipaikkaa eikä perille ole opasteita. Paikalle löytää silti hyvin karttasovelluksen kanssa.

Seuraava seikkailusi alkaa N-Y-T!

Kesätapahtumat löydät osoitteesta: tapahtumat.vihti.fi!

Kesätapahtumat löydät osoitteesta: tapahtumat.vihti.fi!

Retkeilijät nousevat rinnepolkua metsässä.
Kuva: Joenrinne Films
Share the love!