Kävelijä puunrungolla metsäpolulla.
Patikoijia metsän rinteessä.
Kyltti metsässä.
60.471486962965784, 24.41109629717427

Konianvuori

Konianvuori on Moksjärven rannalla sijaitseva näköalapaikka. Konianvuoren juurella näet myös poikkeuksellisen hiidenkirnun.

149 m korkea Konianvuori on yksi Vihdin korkeimmista paikoista. Sen huipulta avautuvat huikeat näkymät kauniista mäntymetsästä ja Moksjärven yli. Konianvuoren alta, kallion seinämässä pääset näkemään geologisen erikoisuuden, suurikokoisen hiidenkirnun puolikkaan.

Alueella risteilee polkuja, mutta varsinaisia merkittyjä reittejä ei ole. Koniantien päästä lähtee metsätie, joka johtaa Konianvuoren alle. Konian huipulle vie kaksi reittiä, joista kumpikin on hyvin vaativa ja jyrkkä. Kapeilla poluilla on lisäksi kaatuneita puita, kiviä ja juurakoita.

Konialla ei ole yleistä parkkialuetta, mutta auton voi jättää parkkiin Moksjärven uimarannalle (1,8 km Konialta). Koniantien varrelle autoa ei voi jättää, sillä alueella on paljon asutusta ja tie on mutkainen sekä kapea.

Konia on luonnonsuojelualuetta ja sitä koskevat myös luonnonsuojelualueen rajoitukset. Esimerkiksi pyöräily ja leiriytyminen on alueella kielletty, eikä alueen kasveja, luonnonvaraisia eläimiä tai niiden pesiä saa vahingoittaa tai häiritä. Alue kuuluu luonnon monimuotoisuutta tukevaan Natura 2000 -alueeseen.

Luontoarvoiltaan Konian alue on merkittävä ja monipuolinen. Vanha metsä kuuluu valtionmaiden vanhojen metsien suojeluohjelmaan ja alueella on havaittu myös valtakunnallisesti uhanalaista kasvistoa. Alue on merkityksellinen metsälinnustolle ja kasvilajistoltaan monin paikoin edustavaa eli elinympäristölleen tyypillistä. Konianvuoren kalliomuodostuma on todettu valtakunnallisesti arvokkaaksi kohteeksi.

Konianvuori sijoittuu maantieteellisesti Olkkalan, Herrakunnan ja Moksin kylien keskelle.

 

Kuvat: Meri Viljanen

Patikoijia metsän rinteessä.

Konianvuoren sijainti kartalla

Osoite: Koniantie 181, 03400 Vihti.
Parkkialue Moksin uimarannalla (Moksinrannantie 26, 03400 Vihti).

Reittiohje (Google Maps)