Myymälätila, jossa pöytiä ja hyllyjä.

Luontokeskus Haltia

Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee Espoossa, vain parin kilometrin päässä Vihdistä, puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ‒ Nuuksion kansallispuiston kupeessa.

Vuonna 2013 avatun Haltian tavoitteena on esitellä Suomen luontoa ja vahvistaa kävijöiden luontosuhdetta. Haltia esittelee monipuolisesti koko Suomen luontoa sekä kansallispuistojemme mahtavia maisemia, mutta alue toimii myös porttina kivoille vaellusreiteille Nuuksioon.

Haltian toiminnasta vastaa Metsähallituksen luontopalvelut ja Vihdin kunta toimii Haltiassa osarahoittajana.

Haltian näyttelyt esittelevät luontoa monipuolisesti

Haltian näyttelyt tuovat koko Suomen luonnon lähellesi. Luontokeskuksen pysyvässä Suomen luonto -päänäyttelyssä koet vuodenaikojen taian ja luonnon luomisvoiman maustettuna ripauksella kalevalaista mytologiaa. Päänäyttelyn lisäksi Haltiassa näet useita vaihtuvia näyttelyitä. Voit myös varata näyttelyopastuksia.

Museokortilla pääset maksutta sisään kaikkiin Haltian näyttelyihin. Luontokeskuksen näyttelyt ovat nähtävissä täältä.

Ihmisiä näyttelytilassa ison näyttötaulun edessä.

Retkeilemään suuntaaville

Haltian portilta lähtee erilaisia rengasreittejä: Päivättärenpolku (1,4 km), Maahisenkierros (2 km) ja Punaisen sulan salaisuus (200 m), joissa voit tehdä lyhyemmän kävelyretken esimerkiksi luontokeskuksessa käynnin yhteydessä. Päivättärenpolulta haarautuu yhdyspolku Nuuksion kansallispuistoon Haukkalammelle.

Solvalla-rundan – Solvalla-kierros on vihrein opastein merkitty rengasreitti. Reitti on 6 km mittainen ja siinä on 3 km kohdalla oikaisumahdollisuus. Reitti on yhteiskäytössä ja sillä voi liikkua jalkaisin tai pyörällä. Solvalla-rundan on käytössä kesäaikaan ja talvella reitti on tarkoitettu ainoastaan hiihtoon.

Pimeään vuodenaikaan voit myös lähteä seikkailemaan heijastinpolulle!

Haltian reitit Nuuksion löydät täältä.

Luontokeskus on kokonaisvaltainen elämys

Luontokeskus Haltia tarjoaa kävijöilleen myös muita palveluita. Vierailijoita palvelee korkeatasoinen Ravintola Haltia, retkitarvike- ja lahjatavaramyymälä sekä varustevuokraamo. Saatavilla on myös retkeilyneuvontaa sekä maksullisia luontoelämyksiä.

Erinomaiset kokous- ja saunatilat – myös ulkona luonnossa – sekä esteetön maisematasanne, tulipaikat ja vuodenaikoja seuraavat kurssit ja tapahtumat sopivat erityisesti yrityksille.

Luontokeskuksessa on myös useita tapahtumia ympäri vuoden. Löydät ne luontokeskuksen omasta tapahtumakalenterista.

Myymälätila, jossa pöytiä ja hyllyjä.

Luontokeskus Haltia kartalla

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

Reittiohje (Google Maps)

Lisätietoja

Kotisivut:

Puhelin:

Asiakaspalvelu
040 163 6200

Sähköposti:

Osoite:

Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

Myymälätila, jossa pöytiä ja hyllyjä.